📞 Heb je een vraag? Bel Henk: 010 466 78 79

🚚 Gratis thuisbezorgd boven de € 1250,-

⏱️ Voor 14:00 besteld: over 3 werkdagen in huis

De voor- en nadelen van een PVC vloer

Het is misschien wel één van de populairste vloeren van dit moment: de PVC vloer. PVC staat voor polyvinylchloride en is een type vloer dat bekend staat om het feit dat deze erg eenvoudig is in onderhoud. PVC bestaat uit verschillende lagen:

  1. Superstabiele PVC laag, verstevigd met glasvezelvlies
  2. Filmlaag met het dessin van de vloer
  3. Toplaag van sterk en transparant PVC
  4. Matte PU-beschermlaag

 

De uitstraling van PVC is al lang niet meer nep en zijn soms zelfs moeilijk te onderscheiden van een echte houten of betonnen vloer. Meer voor- en nadelen van dit type vloer lees je hier.

Dun, dunner dunst

Zowel een voor- als een nadeel van PVC is de dikte. Omdat pvc maximaal 5 mm dik is, is deze vloer perfect te combineren met vloerverwarming. Dit komt omdat de warmteweerstand van PVC door de minimale dikte erg laag is – ondanks dat het materiaal wel erg isolerend werkt. De dikte van PVC kan variëren tussen de 2 en 5 mm. Dit verschil zit hem in de toplaag en of de vloer wel of geen kliksysteem heeft. Zo is de dryback variant vaak rond de 2,5 mm dik en klik-PVC zo’n 5 mm dik. Een nadeel van deze dunnere vloersoort is dat je er goed voor moet zorgen dat de onderlaag egaal is, anders zie je dit er doorheen en heb je sneller kans op schade aan je vloer. 

Eenvoudig in onderhoud

PVC is een waterbestendig materiaal en daarom ook eenvoudig in onderhoud. Je kunt een PVC vloer zonder problemen stofzuigen en dweilen. Dit maakt dit type vloer ideaal voor vochtige ruimtes zoals de badkamer of de keuken.

Sterk materiaal: ideaal voor veelgebruikte ruimtes

Zoals je hiervoor al hebt kunnen lezen is PVC door zijn eenvoudige onderhoud ideaal voor vochtige en veelgebruikte ruimtes. Nog een voordeel is dat PVC een erg sterk materiaal is – de precieze kenmerken verschillen per vloer. Dit maakt het ook erg interessant voor intensief belopen ruimtes zoals een hal, dokterspraktijk of restaurant.  

Creëer jouw favoriete look

Voorheen kon je het er vaak aan afzien dat het een PVC vloer was. Tegenwoordig kun je deze bijna niet meer onderscheiden van een echte houten vloer. Ze zijn verkrijgbaar met vele verschillende dessins: van hout- tot beton-looks. 

Legwijze

Verlijmen of zwevend leggen? Beiden geen probleem! PVC is namelijk verkrijgbaar als dryback of met kliksysteem. Bij het verlijmd plaatsen is het belangrijk dat de ondervloer goed geëgaliseerd is. 

De voor- en nadelen van PVC op een rijtje

Voordelen:

  • Minimale dikte: ideaal voor vloerverwarming
  • Kan zowel verlijmd als zwevend worden gelegd
  • Eenvoudig in onderhoud: waterdicht en hoge slijtvastheid
  • Vele verschillende dessins en structuren
  • Geluiddempend
  • Geen plakplinten nodig

Nadelen:

  • Ondervloer moet egaal zijn
  • Minder voordelig dan bijvoorbeeld laminaat
  • Gevoelig voor rubber

 

Groot assortiment PVC vloeren

Twijfelde je nog over de aanschaf van een PVC vloer en ben je er nu uit? Bekijk dan hier ons uitgebreide assortiment PVC vloeren. Of wil je liever toch nog persoonlijk advies of een aantal vloeren in het echt bekijken? Dan helpen wij je graag verder. Hiervoor kun je (telefonisch) contact met ons opnemen of een keer langskomen in onze showroom in Rotterdam.